•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

10 Eylül 2012 Pazartesi

Nasıl bir halı seçmeliyiz?

Sonbahar yazlıklardan ya da tatilden eve dönme zamanıdır.Kadınların evlerini güzelleştirme çabaları başlar,dekorasyon dergileri toprak,yeşil ve sarı renkleri evde kullanın diye önerilerde bulunur.Ben de olaya değişik bir açıdan yaklaşıp ''halı seçimi nasıl olmalı''sorusu için çözüm önerileri getireceğim(-ceğim eki akıllarda,edebi bir iz bıraktı sanki:))Malum,yazın kaldırılan halılar,bu mevsim de yerlerine dönerler.
Aşagıdaki fotoğrafı,buradaki yazımdan hatırlayabilirsiniz.Bu halının kullanımı çok rahat,sabunla silindiği zaman da pırıl pırıl oluyor.Hereke halısı,biraz pahalı fakat kullanımı kolay ve görüntüsü hoş.Eski saraylarda(Dolmabahçe Sarayı vb.) görmüşsünüzdür belki.Bu tür halıların ömürleri,iyi kullanımla 80-100 yıla kadar uzatılabiliyor.

HEREKE HALISI


Ben evimdeki halıları seçerken işlevselliğini hiç düşünmedim''görünümü iyi,mobilyalarıma uyuyor,tamam ''dedim ve aldım.Nepal halısı oldu tercihim ama tavsiye etmiyorum.İlk yıllarda,o kadar çok tüy çıkardı ki o tüylerden mobilyaların üzerinde bir tabaka oluşuyordu.Bu türün dezavantajlarından biri de,leke tutması bilginize.

NEPAL HALI

Step'in yün halısını ,mutfak için almıştım sonra çalışma odasına transfer ettim.Tavsiyem şu;siz siz olun mutfağa kalın halı kullanmayın.Islandığı zaman,kuruyana kadar koku yapıyor.Bu yün halının temizliği için firma''bize getirin,başka yerde yıkatmayın''dedi ama ben normal bir halı yıkamacıda temizlettim,birşey olmadı.Bir de hazır makina halılarından (buradaki gibi)kullanıyorum ama tüylerinin arasına birşeyler kaçınca hijyenik olmadığını düşündüğüm için evde en az girilen(tek ben kullanıyorum o bölümü diyebilirim:))bölümde kullandım.Rengini çok sevdiğim için almıştım,siz alırken bu tür halıları çok düşünmeyin hele de alerjiniz ve küçük çocuğunuz varsa.Ayrıca uzun tüylü halılar ayak izi almak için ideal, ayak izinden kişi  tahmini bile yapabilirsiniz :)

STEP YÜN HALI


İşte en sevdiğim halı,mutfağımda ki Milas halısı.Süpürdüğüm zaman tüyleri hemen kabarıyor,silinince pırıl pırıl oluyor.

MİLAS HALISI


Pembe ve yeşilden oluşmuş bir ÜRGÜP HALISI örneği.

Aşağıdaki halı, Kayseri dolaylarından bir model.Eşimin Babaannesi,dokuyormuş gençken.Bu tip halıları,evde yıkamayın renk karışmaları olabiliyor özellikle halı canlı renklerden oluşuyorsa.


Yurtdışında,Türk halısı kullanmak bir zenginlik işareti.Dikkat edin,dekorasyonlarında mutlaka el halısı  kullanıyorlar,özellikle İsveç evlerinde (burada )Türk ve İran halısı çeşitlerini görebilirsiniz.Eğer imkanınız varsa,dayanıklılık,kullanım kolaylığı ve estetik görünüm için el halısını tercih edebilirsiniz.

32 yorum:

  1. mutfağındaki halı güzelmiş. sağol faydalı bilgiler için:)
    deniz'in keyfi yerindedir umarım:) iyi bak mavi gözlüye:)
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehan'cım Deniz'deki keyif kimsede yok.Öyle güzel konusuyor ki,herkese istediği şeyleri yaptırıyor.Saçlarının son halini göremedin sen daha,bir ara fotoğrafını eklerim bir köşeden.teşekkür ederim,öpüyorum ben de :)

      Sil
  2. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve şöyle bir gezindim..çok samimi ve içten buldum:)
    Vakit buldukça daha detaylı inceleyeceğim..Sevgiler TÜLAY..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Tülay Hanım,bloguma hoşgeldiniz begenmenize sevindim.Her telden çalan bir blog benimkisi :)Güzel yorum için teşekkürler.

    Sevgili Zeynep,yanlışlıkla yorumunu sildim,sandalyelerimi beğendiğini ifade etmiştin yorumunda.Çok severek kullanıyorum onları, hatta eskidi bile,eskime izleri fotoğrafta görünüyor zaten :)

    YanıtlaSil
  5. Keşke bu yazıyı daha önce yazmış olsaydın:( şu aralar halının üstünden tüy toplamaktan canım çıkıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm bak şimdi.Hem tüy toplamana hem de ev hediyesi seçeneklerimin azalmasına :)Kolay gelsin,öpüyorum

      Sil
  6. oo hereke halısı kalbimde bi yaradır. annemde var bi tane de, bana vermiyo, açık mavi tonlarında..off süper bence ama fiyatları çook pahalı..:)

    YanıtlaSil
  7. ama nedense el dokuma ( niğde halıları mesela) olanları hiç sevmiiyorum. biz niğdeli olduğumuz için evimiz her yeri kilim, el halısıydı..sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel renkler karıştırıldığında çok güzel oluyor Niğde halıları,benim de bir tane olsa fena olmazdı sanırım :)Hereke halısı ipek dokuma olduğu için çok pahalı,dokuması da çok zahmetli.Sen yine de Niğde halısı hediye ettiklerinde reddetme bence :)

      Sil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Wonderful post however I was wondering if you could write a litte more on this subject?

    I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Thank you! http://howtoloseweightfasty.com/ Become more Material lose weight fast and safe
    My blog ; Phentermine results

    YanıtlaSil
  12. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.

    Is this a paid theme or did you customize it yourself?

    Either way keep up the excellent quality writing, it's rare to see a nice blog like this one nowadays.
    my site :: lokkitorents

    YanıtlaSil
  13. That is a really good tip particularly to those fresh
    to the blogosphere. Simple but very accurate information… Many thanks
    for sharing this one. A must read post!
    Also visit my web-site ; amisha

    YanıtlaSil
  14. Great post. I was checking constantly this blog and
    I'm inspired! Extremely useful information specially the remaining part :) I maintain such info a lot. I used to be seeking this certain information for a very lengthy time. Thank you and best of luck.
    Have a look at my website ; phpinfo

    YanıtlaSil
  15. Great post. I was checking constantly this blog and I'm inspired! Extremely useful information specially the remaining part :) I maintain such info a lot. I used to be seeking this certain information for a very lengthy time. Thank you and best of luck.
    Also see my web page: phpinfo

    YanıtlaSil
  16. Quality posts is the crucial to interest the
    viewers to visit the website, that's what this site is providing.
    Also see my webpage - workspace

    YanıtlaSil
  17. I read this article completely on the topic of the difference of hottest and
    earlier technologies, it's amazing article.
    Here is my web-site : balexert

    YanıtlaSil
  18. What i do not understood is in fact how you are no longer really much more well-favored than you
    might be right now. You are so intelligent. You understand therefore considerably on the subject of this subject,
    made me for my part imagine it from numerous varied angles.

    Its like women and men are not interested unless it is one thing to do with Woman gaga!
    Your own stuffs excellent. All the time handle it up!
    Here is my web page ... quickfind

    YanıtlaSil
  19. I get pleasure from, cause I found just what I was having a look for.
    You've ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye
    My blog post :: archiving

    YanıtlaSil
  20. It's a pity you don't have a donate button! I'd definitely donate to this superb blog! I guess for now i'll settle for book-marking and
    adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this blog with my Facebook group.
    Talk soon!
    Stop by my blog ; hairspray

    YanıtlaSil
  21. Excellent post. I was checking continuously this blog
    and I'm impressed! Very helpful info specifically the last part :) I care for such information much. I was looking for this certain info for a very long time. Thank you and good luck.
    My blog locoregional

    YanıtlaSil
  22. Ben de beyaz masa istiyoruum :)

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Güzel bir yazı olmuş tebrik ederim. Bence halı seçiminde yıkanma işlemindeki kolaylık da göz önüne alınmalı. Ben halılarımı kendim yakamadığımdan benim için sorun olmuyor. Genelde profesyonel halı yıkama firmalarını Servisimo'dan buluyorum. İncelemek isteyenler için: https://www.servisimo.com/hazir-hizmetler/c/87/hali-yikama

    YanıtlaSil
  25. el dokuma halılar çok pahalı oluyor odamızın her yerine el dokuma koymayı istiyoruz ama 25-30 BİN TL arası tutuyor bu şekilde ama çok güzeller sonuçta ortada bir emek var el dokuma halıları kesinlikle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El dokumaların dekorasyona farklılık kattığı bir gerçek.Sitenizdeki artemis halının butik serisi de el halısı kadar güzel görünüyor.bol kazançlar.

      Sil
    2. El dokuma halı yıkama islemlerinide yaptırırken çok dikkat edilmelidir. Bitki köklerini kaynatarak elde edilen boyalar ile boyanır dokumada kullanılan yünler.

      Sil
    3. Değerli el dokuma ipek halıları kapalı çarşı sistemiyle garanti vererek yıkayıp dezenfekte ediyoruz. www.pusulahaliyikama.com

      Sil
  26. Roseland marka halıları CNR fuar merkezinde ev tekstili fuarında gördüm. Yere sermiişlr, basın, ayakkabı ile basın diyorlar ve araba koltuğuna koyun diye küçük paspaslar veriyorlardı. Oradaki beyefendi açıklama yaptı, bu keçeleşmez, toz tutmaz, koku yapmaz filan. Aslında reklam kokan hareketler dedim. Lakin hiçte öyle değil. O fiyata öyle bir halı zor. Anlamadığım bir konuydu, şimdi burada yazılanları görünce paylaşmak istedim. Roseland yolluklar kaymaz tabanlı. Öyle tamamı değil, nokta nokta. kırılma yapıp dökülenler gibi değil. Ve kötü koku yok. Tercih edilesi bir halı. Fuarda kampanyalı satmışlardı, ama internette de çok pahalı değil. kesinlikle diğer ucuz halılardan çok farklı. Hele ki o fiyatlara süper.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...