•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

19 Ekim 2012 Cuma

Mutfağıma aldıklarım

Son zamanlarda alışveriş olayını azaltmış durumdayım ama bazı şeyler var ki almasam aklımda kalabilirdi.Mesela bu fincanlar ...Cath kidston desenlerini andırıyordu benim de hoşuma gitti.Uzun zamandır uygun kahve fincanı arıyordum,buldum sonunda.Bu konuda seçiciyim,çay cam fincanda olmalı,kahve ise ince porselen fincanda :)Bu aralar şekersiz çay içmeyi deniyorum,uzun zaman geçmesine rağmen çaydan hala lezzet alamıyorum,şekerli bir çayı hangi fincanda olsa ayırt etmem aslında.


Bu melekler,masa süsleme de bana yardımcı olacaklar.Kurulama bezi niyetine aldığım ama kıyamadığım işlemeli bezleri de dekoratif amaçlı kullanıyorum.


Muhteşem yemek yapamam ama et yemeklerinde gerçekten kötüyüm.Suçu tencereye,ocağa,fırına atıp duruyordum(hiç üzerime almam:)).Artık bu döküm tencere ile lezzetli et yemekleri yapmayı planlıyorum.Bu şekilde de güzel et yemeği yapamazsam suç ben de,kabul edicem.Rengi kırmızının en sevdiğim tonu.


23 yorum:

  1. Fincanlar çok güzelmiş. hepsini güle güle kullan canım. Peçetelerden bizde İstanbul'dan aldık. senin gibi dekoratif kullanalım çok güzeller kıymayalım dem:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bir süre kullanmayız Başak.Hevesimiz geçince ''aman kullanmak için almadık mı'' der kurulama bezine çeviririz tekrar :)

      Sil
  2. Hepsi çok güzeller.. Güle güle kullan... Kırmızıya bayıldım =)

    gizemizmirli.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gizem,kırmızı her zaman favorimdir.

      Sil
  3. Fincanlara bayıldım.Bir türk kahvesi tiryakisi olarak.Kahve zevkimi dibine indiren tek şey fincandır.Şöyle zar gibi içi beyaz olan ve kesinlikle büyük olan bir fincanda içilen bol telveli az şekerli bir türk kahvesi...kalkıp yapsam iyi olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk kahvesini büyük fincanda içecek kadar seviyorsanız hakikaten bir tiryakisiniz.Böyle güzel bir keyif de güzel fincanda olmalı.Görünüm de keyifi artıran şeylerden biri.Yanına da bitter çikolata olursa,süper olur :)Afiyet olsun size.

      Sil
  4. Fincanlarınız harika.Güzel günlerde kullanın.Bir fincan hastası olarak nereden olduklarını sorabilir miyim?sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Jale,Mudo'dan aldım.Yeşilli ve sarılısı da var.Ben bu renkleri tercih ettim.Koleksiyonuna ekleyebilirsin :)

      Sil
  5. aldıklarınızın hepsi birbirinden güzell...bayıldım peçetelere, fincanlara..
    mudo da da görmüştüm sanki o fincanlardan.siz nerden aldınız acaba?
    sevgiler mrw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler fincanları Mudo'dan aldım.İndirime girmişlerdi,%20 ya da 30 gibi bir indirimdi sanırım.Sevgiler

      Sil
  6. Hepsi çok güzelmiş. güle güle kullanın. Kırmızı döküm tencere güzelmiş, yemekleri de güzel olur inşalllah.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Acemi blogger,tencereyi denedim ızgara tavuk yaptım,çok hoş oldu.Bir de heryere yağ sıçratmasa iyi olurdu ama lezzet süperdi.Senin blogundaki kitaplara baktım Ayşe Kulin'inkiler, hariç diğerleri hakkında fikrim yok.Ben olsam Ayşe Kulin'den başlardım.Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  8. Güle güle kullan Hümeyracığım, hepsi birbirinden güzel. Ben uzun bir süredir alışverişin a'sını unuttuğum için birden bir heves geldi seninkileri görünce:))) Bu arada ben de çayı şekersiz içmeyi deniyorum, ama yok olmuyor, sanki sıcak su içiyor gibiyim:((( 1 tane içiyorum tam içiyorum ben de napayım:))) öptüm seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım,ben doğumdan bir gün önce Agora'da birşeyler alıyordum.Doğum sonrasında da oğlum sabah 6:30 gibi kalktığından internette alışverişe sarmıştım.İndirim sitelerinden epey birşeyler almışlığım var.Bunlar iyi şeyler değil,uzak dur :)Çaya hala alışamadım'' bir dene bak artık şekerliyi içemeyeceksin ''diyenler hala çevremde hergün başlarının etini yiyorum.Hamilelikte çay gerekli değil,sek şişe süte devam.öpüldün

      Sil
  9. hepsi çok guzel gule gule kullan :) bu fincanları bende cok begenmiştim gordugumde, örtülerden de var şifonyerimin ustune koydum ben bunları. döküm tencerede çok iyi bir fikir olmus bende severek kullanıyorum. hepide super alısverişler :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gökçe,örtüleri şifonyere koymak da iyi fikirmiş.Ağırlığı yaklaşık 3-4 kg olan döküm tencereyle kol kaslarımı güçlendirmeyi planlıyorum,bir taşla iki kuş:)görüşmek üzere.

      Sil
  10. hepsi çok güzel güle güle kullan, kırmızı döküm tencere benimde alınacaklar listemde :) bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bu kırmızıyı sevmeyecek bayan yoktur sanırım :)

      Sil
  11. şimdi sen bu tencereyi almakla pek iyi etmemişsin bence. yine güzel olmazsa suçu neye atacaksın onu merak ediyorum:))))) canım benim hiç inanmam yemek konusunda başarısız olacağına. sen onu da yaparsın:)) diğer alışverişlerinde güzelmiş ama melek figürü almana gerek yok, senin evinde dolaşıyor mavi gözlü melek:)) yerim ben onu, öperim, koklarım...
    güzel bir bayram diliyorum mutlu, neşeli... (bursa'da olacaksanız, bi haberim olaydı iyi olurdu:)))
    öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilikte öğrendiğim birşey varsa,o da şu;hiçbir zaman suçu tamamen üzerine almayacaksın,hep bir bahanen olacak Nagehancım :)Tencere,tava,ocak vb...Bizim evdeki melek son zamanlarda asi ve mavi oldu.Bursa'ya gelmemiz eskisi gibi sık olamayacak maalesef,ailem İzmir'e taşındı.Ama,arkadaşlarımı ve Bursa'yı görmek için gelirim arada.Öptük seni,mutlu bayramlar canım.

      Sil
  12. ah birde bu kadar ağır olmasa bu döküm tencereler ama bu tencereyle nefis et yemekleri yapacağına eminim cnm fincanların çok güzel görünüyor güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım Özgecım,agırlık sayesınde kol kası yapmayı planlıyorum.sevgiler ve ıyı bayramlar ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...