•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

19 Kasım 2012 Pazartesi

Kırmızı ve siyah mutfak(Meral'in mutfağı)

 
Bugünkü yazım çok renkli ...Ailemin İzmir'e taşındığından bahsetmiştim.Onlar artık kuzenimle aynı apartmanda yaşıyorlar,dolayısıyla ben de elimde fotoğraf makinası ile Meral'e(kuzenim olur kendisi) çat kapı baskın yapıp,mutfağını çekme fırsatını buldum.Fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere kırmızı Meral'in en sevdiği renk.Kırmızının hakimeyetini siyah ile kırmış.Mutfağı fotoğraflamak akşamüstü aklıma geldi,sabah güneşini tutturamadım ama görüntü fena değil bence.Bu da benim fotoğraf çekme işinde az da olsa ilerlediğimi gösterir(kendime pay çıkarmazsam olmaz:))
 
 
Dolap altlarında,Led aydınlatma sistemi kullanılmış.
 
 
Uygun bir zamanda beyaz bulaşık makinasının üzeri kırmızı ile kaplanacakmış.
 
 
Buzdolabı aslında beyazmış,uzun yıllar kullanıldığı için kapağın boyası deforme olmuş.Meral'de üzerini kırmızı buzdolabı boyası (yapı marketlerden bu isimle alınıyormuş)ile boyamış.Yeni bir dolap almaktan da kurtulmuş.
 
 
Masanın üzerine kızının sevdiği fotolarını koymuş,onlara zarar gelmemesi içinde üzerine şeffaf plastik örtü yerleştirmiş.Size tavsiyem;çok istediğiniz bir şeyin resmini(tektaş,çanta,hatta ev...) masada eşinizin oturduğu bölüme,tam tabağının kenarına,Meral'in yaptığı teknikle sabitleyin,eşiniz size onu alana kadar da çıkarmayın :)
 

   Mutfak ve oda duvar kırılarak birleştirilmiş,yaşam alanı genişletilmiş.Bu oda da kırmızı,siyah ve krem rengi kombinasyonları kullanılmış.

 
Balkon camla kapatılmış.İstendiğinde odaya dahil edilebiliyor.
 
 
Meral'in evinin girişinde bizi melekler karşılıyor.Miş'li geçmiş zaman kipini kullanarak,masal tadında anlattığım mutfak yazım burada sona erdi :)

18 yorum:

  1. ayyyy ne kadar guzel bıe ev olmuşşş...gule gule otursunlar...ayrıca buzdolabı boyası na cok sevındım cok ıhtıyacım vardı ama nerden nasıl alacagımı bılemıyordum...öyle guzel bır zamanda geldı kı bu yazı:)) tesekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Serpil,sen beceriklisin buzdolabı boyama işini rahatlıkla halledersin :)

      Sil
  2. Kırmızıyı severim. Biz de mutfağımızı yeni değiştirdik. Hep kırmızı beyaz mutfağım olsun istemişimdir. Seçimi ablam yaptı, siyah-krem. Kendi siyahlı mutfağımız ve sizin kuzenin mutfağından sonra siyah mutfak sevmeye başladım.
    Keyifle kullansın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı iddialı bir renktir,doğru oranda ve başka renklerle uyumlu bir şekilde kullanılırsa yaşanan yere sıcaklık katar.Mutfağınızda keyifli günler geçiririsiniz umarım.

      Sil
  3. Bir 'merhaba' demeden gitmek istemedim ;) - Headerin süper, cok hosuma gitti

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size ''merhaba'' headerimi yetenekli blog arkadaşlarımdan değmesin yağlı boya yaptı,ben de çok memnunum.Teşekkürler

      Sil
  4. bayıldım mutfağa ben de istiyorum :(

    YanıtlaSil
  5. Mutfağa bayıldım çok güzel...

    YanıtlaSil
  6. bir şey unutulmuş bulaşık materyalinin taban kısmı da kırmızıya boyanmıştır ..(Meral in diğer kuzeni) :)

    YanıtlaSil
  7. 3 kurus fazla olsun kirmizi olsun:)severim bu sozu..severim kirmiziyi...her yere yakisiyor bu kirmizi,hemen havasini degistiriyor bulundugu yerin..gule gule kullansinlar,pek guzel gorunuyor..

    YanıtlaSil
  8. 3 kurus fazla olsun kirmizi olsun:)severim bu sozu..severim kirmiziyi...her yere yakisiyor bu kirmizi,hemen havasini degistiriyor bulundugu yerin..gule gule kullansinlar,pek guzel gorunuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyiz Ayşegül'cüm,kırmızı olsun yeter.Hatta bu aralar gönlüme göre bir kırmızı ayakkabı bulsam 3 kuruş fazlasına bakmıycam :)İyi dileklerini ileticem.Görüşmek üzere

      Sil
  9. meral im özgn dizayn ile puanlar
    hakediyor.tv.kumandası spotları da harekete geçiriyor.degişik bir hava

    YanıtlaSil
  10. meral im özgn dizayn ile puanlar
    hakediyor.tv.kumandası spotları da harekete geçiriyor.degişik bir hava

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfağın Babacığım tarafından test edilmiş onaylı spot kumandaları mevcut :)Galiba dekorasyon merakı babadan kıza geçiyormuş.Öpüyorum canım Babam :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...