•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

23 Aralık 2012 Pazar

Puf pasta

Bu haftasonunu oğlumla birlikte mutfakta geçirdik diyebilirim.Büyüdüğünde aşçı olmak istiyormuş,ben de onu biraz bilgilendireyim dedim.Çok hevesli,böyle devam ederse neden iyi bir şef olmasın ki?Birlikte önce kek,sonra da krep yaptık.Parmaklarını yumurtaya batırdığındaki halini bir görseydiniz,çok eğlenirdiniz.Bu gördüğünüz yazdan kalma bir fotoğraf,bugünü çekmeye fırsatım olmadı.

Küçükken,karıştırma kabının dibinde kalan pişmemiş kek hamuruna parmağını daldırıp yalamayan çocuk yoktur herhalde.Bloglardan birinde bir yazı okumuştum(Deli Anne'nin blogu olabilir)mutlu çocukluk anıları oluşturmak için,koku hafızasını kullanmaktan bahsediyordu.Koku hafızasının en kuvvetli hafıza olduğu söyleniyor.Deja vu sebebi de diyebiliriz.Bu yüzden oğlumun çocukluk anılarında beraber yapılan lezzetli kekler(ünlü bir şef olursa,bu anılarını verdiği röportajlarında dile getirir artık :)),mis gibi kokan bir mutfak ve sıcacık bir ev olsun istedim.Oğlumla birlikte her hafta sonu güzel kokulu şeyler pişirmeye karar vermiştim ama her hafta sonu olamadı, maalesef.Olsun geç olsun da güç olmasın :)Amaç ya da araç ne olursa olsun,bir annenin çocuğuyla yeteri kadar ilgilendiği zaman hissettiği mutluluk gibisi yok diyebilirim...

                                              İşte yazdan kalan fotoğraf karemiz.


        Puf pasta Portakal Ağacı'ndaki tariften yapılmıştır.Bu fotoğraflar da yapmak isteyenlere rehberlik etsin.Lezzeti çok güzel.Daha önce Bursa'da Özge'yi ziyaret ettiğimde yemiştim,pastayı yaptığımda Özge'nin bizim için ne kadar zahmete girdiğini bir kez daha anlamış oldum.


Bu yuvarlak parçaların üstüne krema ve muz koyuyoruz.Onların da üzerine tepside kalan şekilsiz parçaları rondodan geçirerek elde ettiğimiz parçacıklardan serpiştirip,elimizle yapıştırıyoruz.


Benim rondom(eskisini kırdıktan sonra yeni bir tane istemedim) olmadığı için elimle ufaladım ,çok güzel olmadı.Benimkisi  köstebek pastaya benzedi.Hazır olarak satılan köstebek pastalar,bu puf pastaların büyüğü diyebiliriz bence...


İşte bizim şekilsiz küçük pastalarımız.

17 yorum:

  1. oooo puf pasta cok hoşş görunuyor ama ALLAH ım esırgesın asıl önemlı guzellık ogluşunuz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,Oğlum bizim evin medar-ı iftiharı Serpilcim :)Linklerdeki puf pastalar daha güzel görünüyor,denersen onları örnek al bence.Sevgilerimle

      Sil
  2. Valla çok güzel, ben de sürekli deneyeceğim ama bir türlü fırsatını bulamadım. Tarifi de yazmıştım halbuki:) O mavişin elleri kolları çikolata içinde ya, bende direkt ısırma isteği uyandırdı:)) Yerim onu ben.. Öptüm sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bu konularda yeteneklisin Deryacım,daha estetik olanları senden bekliyorum.Bakalım senin oğluşun neler yapacak,nasıl sevimli olacak :)Biz de öpüyoruz seni.

      Sil
  3. koku hafizasini ben de cok onemsiyorum,istiyorum ki okuldan eve gelince guzel bir yemek,kek,puagaca kokusu karsilasin onu.keyiflensin..tabii her zaman olmasa da arada yapiyoruz..kucuk oglan kirli surat ,ellerle cook seker gorunuyor,benim kiz da cirpma kabinin dibini tertemiz yapana kadar yiyor:)
    mutlu,keyifli gunler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçükken hatırlıyorum da okuldan eve dönünce ev kek poaça kokunca nasıl mutlu olurdum.Senin güzel kızın da aynı şeyleri hissediyordur eminim.Çocuklar lezzetli birşeye Parmak daldırırken tek parmakla idare edemiyorlar maalesef :)Sana da keyifli günler Ayşegül'cüm.Öpüyorum güzel kızını.

      Sil
  4. geçenlerde yedim ama tarifine ulaşamamıştım iyi denk geldi not aldım yapılaçak elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malzemelerden koca bir tepsi çıkıyor,kalabalık bir grupla yiyebilirsin.Afiyetle yiyin :)Teşekkür ederim

      Sil
  5. İnanılmaz lezzetli gözüküyorlar, gece gece canım çekti :(

    http://berry-dew.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uykusuzluğa iyi gelen bir aktivite.Yatmadan önce fazla yenmesi kalori açısından tavsiye edilmez,bilgin olsun :)

      Sil
  6. Ellerine sağlık, ufaklıkta çok tatlı bu arada :) yardım mı ediyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yelda,yardım ediyor tabii ki,karıştırma kabının temizliği için çalışıyor :)

      Sil
  7. Ellerine sağlıl Ayşecim, belliki çok lezzetliler. Tabii sütlü irmik tatlısı kadar olamazlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim misafirlere irmik tatlısı kendimize puf pasta yapıyoruz :)Ama puf pasta kesinlikle,İrmik tatlısı gibi lezzetli değil...

      Sil
  8. Merhaba,
    Bloğunuzu malesef ki yeni keşfettim.Ütü ile ilgili bir yayın hazırlıyorudum ki sizin taa bir şubat ayında yazdığınzı yayınla sizi fark ettim.Takibe aldım.Çok sade ve şık bir bloğunuz var.Ben henüz çiçeği burnunda bir blog yazarıyım.Mutlaka yorumlarınızı beklerim.Muhabbetle kalın.
    http://butikrabia.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Rabia,ütü her kadının kabusu sanırım,bu olayı güzelleştirecek bir yazı yazmışsındır umarım.Görüşmek üzere.

      Sil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...