•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

21 Ocak 2013 Pazartesi

Diy / kot ceket eskitme

Yıllar önce kot ceketler moda iken annemden aşırdığım böyle bir ceketim var.Ama bir şekilde çamaşır suyu olmuş,ben yapmadım annem yaptı herhalde.Annemle beni ''Yalan Dünya ''dizisindeki çamaşır suyu koklayan,temizlik obsesyonlu tipe  benzetebilirsiniz ama alakamız yok bilesiniz.Ben o lekeyi farkedince giymemişim herhalde dolabın köşesinde ceketi görünce gözüme hiç tanıdık gelmedi şekli şemali.Sonra flashback yapıp geri dönünce annemin şu sözleri yankılandı beynimde ''giymeyip başkasına vereceksen alma lütfen bırak,ben onu seviyorum'' cevabımı tahmin edersiniz herhalde.O yüzden kimseye verememişim de :)
Lekeyi yok etmek için '' kumaştan tel çekerek kot eskitme yöntemi''ne  başvurdum(cümlenin uzunluğundan bu yöntemin ismini benim verdiğimi anlamışsınızdır).Yapılışı aşağıdaki gibi...


                                            Malzemeler: Makas ve cımbız.


Eskitme yapacağınız alanın alt ve üst sınırını keserek belirliyorsunuz.Ben lekenin boyutuna göre kestim.


Kesiklerin arasındaki dikey (iki ucu açıkta kalmış) kumaş liflerini cımbızla tek tek çekiyorsunuz.Çekerken bir lady zerafetiyle çekmenizi öneriyorum çünkü beyaz lifleri zedelemezseniz görüntü daha hoş oluyor.


Sonuç budur.Bir kaç yerine daha yaptım,hoşuma gitti.İsterseniz beyaz lifleri tekstil boyasıyla başka renge boyayabilirsiniz.Ben ilkbaharda nil yeşiline boyayabilirim belki...


Bu da mankenim Pınar.Ceketin diğer taraftının da muhtelif yerlerine eskitme yaptım fakat fotoğrafta çıkmamış.


                                        Herkese iyi bir hafta diliyorum.

16 yorum:

  1. Hem yenilenmiş, hem değerlenmiş, hem de çok güzel olmuş.İyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Güneş,bahar gelsin bu ceket elimin altından düşmez artık :)

      Sil
  2. şahane olmuş, çamaşır suyu lekesi öyle bi yerde ki, broş falan da takılmaz, süper bir teknikle ceketi hem kurtarmışsın hem de tarz yapmışsın güle güle giy cnm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Burcu,haklısın leke broş takılacak bir yerde değildi.Daha kolayını bulamadığım için bu yöntemi denedim.Bu arada blogunun yeni şeklini çok beğendim.

      Sil
  3. çok akıllıca bi yöntem. ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. Süper olmuş. Bir taşla çok kuş..

    YanıtlaSil
  5. Valla bravo canım, çok güzel bir kurtarma yöntemi, akıllıca:)) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Derya'cım,bahar gelince giyebilirsem kurtarma başarılı demektir.Öpüyorum.

      Sil
  6. Me gusta mucho,ha quedado genial, besos,ana.

    YanıtlaSil
  7. If ı know your language,i can answer your comment.But i thought that you would write good things.Thank you for your comment.I visit your blog at intervals.See u.

    YanıtlaSil
  8. Hümeyra hanım örnekleri kaydede bilimiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaydedebilirsin tabii ki,eğer bir yerde yayınlarsan blogumu kaynak gösterirsen sevinirim.Göstermezsen de canın saolsun :)sevgiler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...