•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

27 Eylül 2013 Cuma

Probiotik yoğurt mayalama

Yoğurt mayalama işinde çok yetenekli olduğumu herkese ilan etmek istiyorum.Onun için bu yazıyı yayınlıyorum.Artık normal yoğurdu geçtim probiotik yoğurda el attım.Oğlumun bağırsakları biraz tembel bu yüzden bağırsakları harekete geçiren bütün yöntemleri deniyorum.Sizinle yapımını paylaşacağım yoğurt işi de bunlardan biri.
Öncelikle yoğurdun sağlıklı olabilmesi için cam ya da porselende mayalanması gerekiyor.Ben de bu kuraldan dolayı,yoğurdumu yemek takımının ayda yılda bir kullanılan çorba servis kasesinde mayalıyorum.Hem kapaklı hem az yer kaplıyor.3 litre sütü de rahatlıkla alıyor.
Tarif şöyle:
  • 2 litre poşet süte(pastörize süt) 1 activia sade katıyorum.
  • Sütü,serçe parmağım içinde 6-7 sn durabilecek kıvama gelene kadar  ısıtıyorum(ekşi yoğurt sevenler sütü daha sıcak yapabilir)
  • sonra bir kaseye bir kaç kaşık sıcak süt alıp içine activiayı ilave edip karıştırıyorum(maya eşit dağılsın diye homojenize ediyorum)
  • Kasedeki karışımı büyük kaptaki süte ekleyip,karıştırıyorum.Kabın üzerini sofra bezi ve battaniye ile örtüp 4-5 saat bekletiyorum ve buzdolabına kaldırıyorum.Buzdolabında bir gece kalırsa yoğurt daha güzel oluyor bilginize.

Not:Normal yoğurt mayalamak için 1 litre süte 1 yemek kaşığı yoğurt kullanabilirsiniz.


''Peki bu özenle yaptığım yoğurdu oğlum yiyor mu ? ''Tabiiki hayır...Artık yoğurt yemekten bıktı.''1 kase yoğurt eşittir 1 bilgisayar oyunu ''demek onun için :)

6 yorum:

  1. Müthiş bir paylaşım olmuş. Oğlumun Fransa'dan getirdiği 6lı porselen yoğurt kaplarını çıkardım bile yarın yapıyorum. Ellerinize sağlık ve teşekkür bu paydalı paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin size :)Ben de sizin balık çorbasını denemeyi düşünüyorum.

      Sil
  2. Oooo süper bir bilgi bu. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Annem için yapmalıyım bunu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, ben de yoğurdumu evde mayalayanlardanım. Güvenilir çiğ süt kullanıyorum ve mayalık olarak bir önceki yoğurdu kullanıyorum. Ancak eğer elimde mayalık ev yoğurdu yoksa activiayı tercih ediyorum. Çorba kasesini kullanma fikri de harika olmuş

    Selamlar

    http://mahzunprenses.blogspot.com/2012/06/evde-yogurt-ve-peynir-yapimi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev yoğurdu yedikten sonra hazır yoğurtlar lezzetli gelmiyor.Çiğ sütü pişirmek bana zor geldiği için pastörize süt kullanıyorum.Çünkü taşırmadan sütü pişirmem imkansız.Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...