•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

25 Ekim 2013 Cuma

Tığ işi yatak örtüm

Bu kış,hala bir çok parçası ayrı olan yatak örtümü birleştirmeyi planlıyorum.Kenarını nasıl yapacağıma karar veremedim, bir kaç model arasında kararsız kaldım.Bu yüzden karar verme aşamasında sizin de fikrinizi almak istiyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.


Favorim bu model.Kahverengi ile bitireyim diyorum.Ne dersiniz?






 İşte örtüm(örerken gösterdiğim sabırdan dolayı kendimle gurur duyuyorum:)) Bu kadar renkli battaniyeden sonra benimki gözüme  pek sönük geldi ama neyse...


Etsy'de gördüğüm şu bebek battaniyesi fikri çok güzel.Gerçi annem Deniz doğduğunda kırmızı kumaş kullanarak (buradan bakabilirsiniz )böyle bir şey yapmıştı.O yüzden fikir orjinal değil sadece kumaş seçimi hoş olmuş.http://www.etsy.com dan bakabilirsiniz.''Hoşgeldin bebek'' hediyesi için örgü battaniye yapmayı düşünüyorsanız bu fikri seçeneklerinize koyun derim.





                                                     İyi haftasonları...

30 yorum:

  1. Çok güzel olmuş eline sağlık seçimin yakışacak bence
    sıcacık sarıl kışın inşallah sağlıkla huzurla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saol öyle güzel anlatmışsın ki battaniyeyi hemen bitiresim geldi.

      Sil
  2. Bebek bahtaniyeleri hoşmuş gerçekten. Benim de böyle bir heves alıp sonradan renklerini beğenemediğim örtülerim var. Bu yabancı blogerlar zannederim milyon tane renk iple çalışıyorlar. Oysa bizim bulabildiğimiz skala o kadar az ki. Renkleri bulsanız iplerin kalınlığı ve kalitesi birbirini tutmuyor. Hatta aynı markada farklı renkler bile birbirinden farklı kalınlıkta olabiliyor. Ben incelerken buna da dikkat ediyorum, onların ipleri daha tutarlı:) Hele benim gibi taşrada oturuyorsanız almak istediğinizi değil, bulduğunuzu alıyorsunuz. Ben de böyle cangıl renklerden birşeyler yapayım diyorum ama artık büyük bahtaniye öremem. Bebek bahtaniyesi en iyisi galiba. Sizin bahtaniyeye gelince, yatak boyu uzayacak mı, böyle kare mi kalacak? Bence kenarını kolay bir dantelle temizleyip bitirin. Çünkü iş büyüdükçe o dantel bile çooook uzun örülüyor. Aynı renkte aynı modeli örüp durmak inan o bahtaniyeyi örmekten de zor geliyor. Bence bu sene bitsin artık:) Ellerinize, emeğinize sağlık. İyi günlerde kullanılması dileklerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurten battaniyeden çok yatak örtüsü gibi olacak.Burada görünenin 1.5 katı daha var eklenecek.Kenarı beni oyalamasın diye ilk modeli düşündüm.Bakalım bitirebilecek miyim?Bebek battaniyesi daha kolay ve daha şirin oluyor.İp konusunda haklısın,örtüyü yaparken aldığım aynı renk ve marka iplerin kalınlık farkı oldu.Eskiden artan ipleri değerlendirmek için yapılan bu model şimdi bir dükkan ip almaya yönlendiriyor insanı.Umarım benimki bu sene biter :)

      Sil
  3. bu tarz örtüleri çok seviyorum ama ebat büyüdükçe çok ağırlaşıyorlar yıkamak kurutmak asmak çok zor oluyor:(( daha hafif olması için ne yapılabilir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Begüm işin yıkama kısmını düşünecek kadar ilerleyemedim henüz.Ben herhalde odanın birini kapatıp yere sererim :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş, iyi günlerde kullanın inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Ben de koltuk şalı örüyorum . Bakalım bitirebilecek miyim ? .
    Örtünü çok beğendim , ellerine sağlık .
    Resimlerden ilk model hoşuma gitti , krem rengiyle bitirebilirsin bence .
    Mutlu haftasonları , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler.Kaloriferler,sobalar yanmaya başladığında kolaylıkla örülür biter bence.Krem rengi biraz karışık mı olur diye düşündüm ama bi deneyeyim yine de.Benden de sevgiler.

      Sil
  6. ayşecim süper olmuş:) benim ki de biter mi acaba bu sene, hoş ben bu konuda yetenekli olmadığımdan anneannem ve annem saolsun onlar başladı bitiriyor:) kenarları için içindeki renklerden başka bir renk daha mı iyi olur sanki, bahsettiğin canlılığı getirirsin sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz'cim bende karar verme aşamasında fonksiyonelim.En azından yarısını kayınvalidem birleştirecek zira 144 parça var.Başka renk aklıma gelmemişti,seçeneklere ekleyeyim diyorum.Bu konuyu haftasonu konuşalım.Annen ve anneannen Stefanel markasına kazak örecek kadar iyiler,senin birşey yapmana gerek yok.Öpüyorum

      Sil
  7. İlk model bence de daha iyi durur gibi sanki Hümeyra. Kalın bir model olursa sanki marul görüntüsü yaratıyor kullandıkça ( bayan görselinde olduğu gibi ). Ellerine sağlık ben çok beğendim. Ben de bu kış böyle cıvıl cıvıl sıcacık bir şeyler yapayım diyorum ama sendeki sabır bende çıkar mı hiç bilmiyorum ;) Güzel günlerde keyifle kullan... Deniz'i öptüm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,Juliette marullanabilir ve de bitiş süresi uzayabilir.İlk modeldeki gibi ve yorum bırakan Deniz'in bahsettiği gibi farklı bir renkle(koyu yeşil olabilir)bitirebilirim.Senin cıvıl cıvıl bir şeyler yapacağından eminim.Koltuk şalı ya da yatağın üzerine runner gibi serilen birşey deneyebilirsin.Biz de seni öptük :)

      Sil
  8. Bayılıyorum bu örgü battaniyelere, bizim evin örgücüsü kardeşim, birkaç kış önce bir diz üstü battaniyesi örmüştü, hiç elimizden düşmedi.
    Seninki de çok hoş olmuş güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saol Sevgili Ayda.Ben de çok seviyorum rengarenk battaniyeleri ama kendi battaniyemde renk konusunda cimri davranmışım.Her sene ruh haline göre insanın zevkleri değişiyormuş bunu anladım.Bir örgücü ve bir dikişçi kardeş,kimbilir ne güzellikler çıkar sizin evden :)

      Sil
  9. Çok hoş olmuş bence ellerinize sağlık.Evet her sene insanın zevki değişiyor.Asil durmuş biraz da otantik sanki .Çok hoş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,zevkim değişmeden seneye bitirebilmek umuduyla :)

      Sil
  10. Bu tarz işlere bayılıyorum ama ben böyle konularda tam bir yeteneksizlik abidesiyim. Sizin bu denli marifetli olduğunuzu tahmin ediyordum zaten, şimdiden bitmiş halini çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Banu iltifatın için saol.Ama örtüyü yapmak yetenekle ilgili değil .Annemin çocukken öğrettiği ilk model bu,yani çok kolay..Burada anahtar kelime sabır :)

      Sil
  11. bence 2. fotodaki hem şık hemde kolay olur senin için kalı kenara hiç yeltenme.Ellerine sağlık bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın,iki iyi bence de.Kalın bir kenar beni zorlar vazgeçtim zaten.Saol.

      Sil
  12. huzurla sağlıkla kullanmak nasip etsin Allah..Bence kahve çok güzel bi seçim model olarak en baştakini beğendim.. sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baştaki ve ikinci aynı zaten.Kolay gözüküyor.Saol iyi dileklerin için.

      Sil
  13. ay sıcacık ..kışa hazır...eline sağlık gerçekten sabır ister bak ben mesela aynı motifi ör ör sıkılırım..sevgiler cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ben de ör ör sıkıldım ama başlamışken bitsin istedim,sabrettim :)

      Sil
  14. renkli cıvıl cıvıl çok güzel olmuş gerçekten.

    YanıtlaSil
  15. cok hoslar bebek battaniyelerine bayildim . KAydediyorum bende yapicam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkanın varsa yap tabi, her zaman lazım olur.Renk iyidir :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...