•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

29 Ocak 2014 Çarşamba

Mutlu Haftasonu

 Oğluma geçtiğimiz haftasonu lunaparka gideceğimize dair söz vermiştim.Sözümü tuttum.Çok güzel zaman geçirdik.Çocukluğumda geldiğim o kalabalık lunaparktan eser kalmamıştı,şimdiki hali öyle ıssızdı ki...Hatta yeterli kişi olmadığından çoğu oyuncağa binemedik.Bazı oyuncaklar ise artık yoktu.Mesela oğlumla görmeyi çok istediğimiz ''güldüren  aynalar''ı bulamayınca biraz canımız sıkıldı.
Oğluma verdiğim söz anılarımı tazeledi.Lisedeyken İzmir Fuarı'na akşam arkadaşlarla  gelebilmek büyük bir olaydı.O ışıltılı lunapark,o fuar standları hala aklımda.Pakmaya standındaki  '' pakmaya adam''la fotoğrafımız bile var.Lunaparkta dolaşırken kafamın içinde Mustafa Sandal'dan'' bu kız beni görmeli,bana kazak örmeli''şarkısı dolanıyordu :))

                          
                                               Pamuk şeker ve patlamış mısır itinayla yenildi.

                                 
                                     Patlamış mısır yerken rahatsız edilmek istemedi.


   Benim Karadeniz uşağım pek bir eğlendi.Siz lunaparka gitmeyeli ne kadar oldu düşünün bakalım :))

18 yorum:

  1. çok oldu çoook,ama siz çok iyi yapmışsınız giderek,atlı karıncanın yerini ne alabilir ki?

    YanıtlaSil
  2. O zaman senin lunapark zamanın gelmiş Havva'cım :)

    YanıtlaSil
  3. bende en son lisedeyken gitmiştim:( havalar ısınsında bende kızımı götürsem ne sevinir yawrucak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kızınla en kısa zamanda gitmen dileğiyle Sevgili Meryem...

      Sil
  4. biz de çok seviyoruz lunaparkı ailecek :) bu arada oğlun ne kadar benziyor sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de :))Aa çok sevindim,oğlumu bana benzeten nadir insanlardansınız :))

      Sil
  5. Benim işyerimin karşısında Lunapark var, yılda bir kez de olsa öğle tatilinde gidip çarpışan arabalara biniyoruz takım elbiselerle :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel,gidebileceğim bir arkadaş bulsam öğle aralarında ben de giderdim herhalde :)

      Sil
  6. Ben bu yaz gitme şansına nail olabildim. Hatta geçen sene de gitmiştim, tırtıla, dönme dolaba binmiştim:) İçimdeki çocuk hala yaşıyor yani, problem yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim Beyza,içindeki çocuk yaşıyorsa çok kolay arkadaş edinebilirsin :)Dönme dolaba binmeyi çok istedim ama biraz korktum bir dahaki sefere inşallah.

      Sil
  7. şöyle bir düşündüm ve hemen aklıma geldi. geçen yaz ikizlerimi ( yeğenlerim:)) maalesef benim değiller ) götürmüştüm. gondola binip korkudan görevliye durduurrrrrr diye bağırdığımı hatırlıyorum :)) bizimkiler pek memnunlardı ama fazla adrenalin iyi gelmemişti.
    ama çok haklısın çocukluğumuzdaki lunaparklar daha masumdu. olsa olsa salıncak yada balerin ürkütürdü ;) birde korku trenleri ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gondol korkulmayacak gibi değil ki Juliette'cim.Benim kızkardeşim gondoldan sonra panik atak olmuştu.Tabi üzerine bir kaç olay daha oldu ama o gondol bir milattı.Korku trenlerine bu yaşa geldim hala cesaretim yok.Ama atlıkarınca vb masum oyuncaklar çocuklar ve korkanlar için en uygunu :)

      Sil
  8. aşk adına seni mimledim:))belki ben de lunapark'a giderim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva'cım mimini gördüm.Sorulara baktım ama sevgililer günü benim hiç kutlamadığım(belki üniversitede bir kaç kez kutlamışımdır:))bir gün.Ama,bir sonraki yazımda senin linkini vererek ve bir açıklama yaparak bunu belirtirim.Teşekkür ederim inceliğin için.Senin gibi gezmeyi seven biri neden hala lunaparka gitmez anlayamadım :))

      Sil
  9. binmeyeli çok oldu gerçekten ne günlerdi o günler lunaparka gimek en güzel etkinlikti şimdilerde herşey yavan geliyor sanki tadı yok gibi yaşlanıyomuyuz biz ne bu sözleri dediğime göre:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı his bana da oluyor,küçük şeylerden mutlu olan çocuklardandık.Şimdi her oyuncağın ve aktivitenin bir üstü var çocuklar elindekini tüketmeden bir üstünü istiyor.Galiba bizim zamanımızda yani daha az imkan varken,herşey daha değerliydi.Bu durum sadece çocuklar için değil biz yetişkinler için de sözkonusu.Sözün özü evet yaşlandık :)

      Sil
  10. Maşallah onlar nasıl göz öyle... Çok güzel bir oğlunuz var nazar değmesin. İzmir fuarı benim de bebekliğimin çocukluğumun geçtiği yer... Zeki Müren'i ilk izlediğim, kolumu ilk kırdığım yer :) bunca yıl geçmiş adet değişmemiş demek hala çocuklar gezmeye götürülüyor oraya :) çok hoşuma gitti... Bu arada ben 43 yaşındayım :D İş bankası plastik bardakta su ikram ederdi. Büyük olaydı o plastik bardaklar. Bahsettiğim 70li yıllar... Aman allahım kendimi dinazor gibi hissettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz.Adetler değişti aslında ama ben oğlumun,benim çocukluğumda gittiğim yerleri görmesini istiyorum.Şansımız var ki lunapark hala açık.Fuardaki gazinolar ne meşhurdu,imkanı olmayanlar sanatçıları bahçe duvarlarının arkasından dinlerdi.Bir de eşantiyonlar dağıtılırdı,minik zeytinyağları,makarnalar.Görüldüğü üzere ben de küçük çapta bir dinazormuşum :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...