Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı(kepeksiz un kullanıcaksanız yağı azaltabilirsiniz)
- 1 yumurta(beyazı hamurun içine koymak için ,sarısı poğaçaların üzerine sürmek için)
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı kadar kepekli un
- 1 küçük demet dereotu
- Beyaz peynir(yağsız olursa daha iyi) yada içine ne koymak isterseniz.Patates,ceviz,zeytin,kuru domates,tulum peyniri,lor vb
Yapılışı:
Yoğurt,yağ ve yumurtanın akını aynı kapta karıştırın.Sonra kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın,ardından da ince kıyılmış dereotunu koyun.Artık unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.Ele yapışmayan tabiri caizse kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar un ekleyin.Bu hamurdan iri bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın,içini açın ve ezdiğiniz beyaz peynirden koyup,kapatın.Yuvarlayarak şekil verdikten sonra fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısını sürün(yumurta sarısı az gelirse takılmayın,yumurtasız da güzel oluyor)İsterseniz çörekotu serpebilirsiniz.Fırında 180-190 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Bu akşam tam buğday unuyla denemeye çalışacağım. Bakalım nasıl olacak :)
YanıtlaSilBen sinangil kepekli un kullandım.Tam buğday ununda kepek fazlaysa yağ miktarını azıcık artırabilirsin.Nasıl olacak ben de merak ettim,kolay gelsin.
SilYaptım, eşim çok beğendi. Bugün tekrar yapacağım misafirler için. Tarif için çok teşekkürler.
SilAfiyet olsun :))
SilHmm... Dere otlu poğaça mı?
YanıtlaSilGüzel olanına bayılırım!
Ama her pastane güzel yapamıyor bunu:(
Bazıları margarin kullanıyor sanırım, yiyince damağına sıvanıp kalıyor insanın.
Zeytinyağısever biri olarak tarife Barış Manço deyimiyle "on puan on puan on puan";)
Puanlarım için teşekkür ederim Beyza :))İzmir'de yaşayınca herşeyin içine zeytinyağı koymayı öğrendim.
SilTarifi çok sevdim, teşekkürler..
YanıtlaSilHatta kokusu burnuma geldi :)
Rica ederim.Kokusuyla yetinmeyip gerçeğini yemen ve kilo almaman dileğiyle :)
SilGörgülünün o muhteşem poğaçasını bende yıllarca Acıbadem şubesinden almışımdır sabahları işe giderken :)) Evde denedim çok kez fena olmuyor ama bir de senin tarifini deneyeceğim. Bakalım o tadı tutturabilecek miyim..
YanıtlaSilEllerine sağlık Hümeyracım...
Sen yaptığın her işi başarırsın Juliette'cim.Görgülü Pastanesi bir ekolmüş o zaman.Sadece yağ konusunda fazla cömert davranıyorlar o yüzden ağızda kolay dağılıyor.Eğer kullanacağın unun kepeği fazlaysa yağ miktarını artırmanı öneririm.Nasılsa zeytinyağı :)
SilDereotlu poğaça çok severim ama yapmayı denememiştim.
YanıtlaSilDenesem acaba başarabilir miyim ki ? Du bakalım :)
Resimlerin kokusu burnuma geldi resmen :)
Düşünmene gerek yok bence, ilham gelince yaparsın.Gecenin 2'sinde bile yapanlar tanıyorum :)
SilHümeyra çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık, kepekli un ve zeytinyağıyla yapılmış olması da çok iyi deneyeceklerim arasına aldım sevgilerimle
YanıtlaSilTeşekkür ederim Meltem :)
Silo yıllarda aldığın güzel kokular şimdi senin mutfağından yayılıyor etrafa desene:))
YanıtlaSileline sağlık canım. çok güzel görünüyor.
öptüm seni ve yakışıklı oğlunu:))
Nagehan'cım nasıl bir hafızaysa yemekle ilgili herşeyi kokusuyla hatırlayabiliyorum :)Biz de seni öptük
SilI know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get setup?
YanıtlaSilI'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
I'm not very internet savvy so I'm not 100% positive.
Any tips or advice would be greatly appreciated.
Cheers
Feel free to visit my web blog - carpet cleaning san diego
Have you ever considered about including a little bit more than just
YanıtlaSilyour articles? I mean, what you say is valuable and all.
Nevertheless just imagine if you added some great images or videos to give your posts more, "pop"!
Your content is excellent but with pics and video clips, this website could
definitely be one of the very best in its niche.
Fantastic blog!
my webpage ... riot point generator
Merhaba,
YanıtlaSilÖncelikle tarifiniz çok güzel ancak ben iki denememde de başarısız oldum :(
İki denememde de alt kısmı yağlı kağıda değen kısım acayip derecede sert oluyor. İçi de maalesef pişmiyor tam anlamı ile... 40 dakika tutmama rağmen. Fırın ayarları alt üst çizgili, 180 derece.
Sizde de öyle bir sorun oldu mu? Kepekli tarifleri ilk defa denediğim için sorun yaşamam benim beceriksizliğim :) Eğer altı sert olmasını önceleyecek bir püf nokta varsa paylaşır mısınız?
Teşekkür ederim.
Sevgiler,
Seda
Sevgili Seda,tarifte ben bir sorun yasamadim.Sorunun firin kay nakli olabilir.kepekli un fazlaysa yag oranini artirip,daha kucuk bezelerden poaca yapmani onerebilirim.fanli ayarda 180 dereceyi kullanman dahaa iyi olacaktir..tabi tekrar denemek istersen :)
YanıtlaSil