•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

20 Ocak 2015 Salı

Portakallı fındıklı kek

Evde kalmanın avantajlarından biri sürekli güzel yemekler,pastalar,börekler deneyip yemek olsa gerek.Bütün gün Türkmax gurme kanalını seyredip,beğendiklerimi deniyorum.Kilo almak gibi bir yan etkisi olsa da şimdilik halimden memnunum.Aşağıda iştah açıcı fotosu görünen tarifi instagramdan(fotografikhatiralar )buldum,minik  bir kaç değişiklik yapıp pişirdim.Mis kokulu ve lezzeti yerinde bir kek oldu.
Denemek isteyenler için işte tarif.


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
15-20 tane iri dövülmüş fındık


Üzeri için:
Yarım su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
istenilen miktarda pudra şekeri

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın.Üzerine portakal suyu,sıvıyağ,1 tane portakal kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyin tekrar karıştırın.Un,vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştırdıktan sonra eleyerek karışıma ekleyin.Karıştırdıktan sonra yağladığınız ve hafif unladığınız kalıba dökün.Kek karışımının üzerine kırılmış fındıkları ekleyin.Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına sürün.Fanlı program olursa iyi olur.30-40 dakika sonra fırından alın.Üzerine portakal suyu ekleyip bekleyin,soğuyunca keki kalıptan çıkarıp pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesiyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

16 yorum:

  1. Evde durunca hakikaten yeme-içmeye veriyor insan kendini:))
    Ama değer yani, bol bol keyfini çıkarmaya bakın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyza'cım,evde bir yanımda mis kokulu yiyecekler,bir yanımda gözleri gülen çapkın gülüşlü bir bebekle vakit çok çabuk geçiyor.Kıymetini biliyorum günlerimin.Öpüyorum seni :)

      Sil
  2. Elllerinize sağlık bayılırım keikin portakal ,fındık yada cevizle buluşmasına…
    Nasıl da güzel kabarmış afİyetler olsun …
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Ben de portakalın keke çok yakıştığını düşünürüm.Hele bu mevsimde herşeye portakal katmalı :)

      Sil
    2. Her şeye portakal katmalı derken portakal kabuklarından deterjan ve portakal likörü de yaptım bu sene:)

      Sil
  3. ahaha aynı instagram kullanıcısını takip edip aynı keki ayrı yerlerde yapıp yemiş olmamız:) 3 kere yaptım çok beğenip:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk sahibi olunca senin ruhuna bir şeyler oldu.Gitti asi kız geldi portakal kabuğu reçeli yapan bir domestic :)Bir gün beraber yiyelim güzel kekten.Öpüyorum sizi :))

      Sil
  4. Çok yakınımda varmış zaten portakallı kek uzmanı bende internetten bakıyorum :)) eline sağlık Hümeyracım hemen yapıyorum

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli oluyor.afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  6. Denedim canım evet oldukça başarılıydı. Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  7. Hümeyra hanım sürekli takip ediyorum blogunuzu yenileme çalışmalarınız çok etkileyici kekinizide denedim gerçekten iyi kabardı tarif için teşekkür ediyorum. Bu arada bişey danışmak istiyorum size arkadaşımın oğluna ayakkabı alıcam fakat bir türlü karar veremedim ayak numarasına aklıma size sormak geldi deniz kaç numara giyiyor sormamda bir sakınca var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,kekin güzel olmasına sevindim.Deniz ayakkabının kalıbına göre 28 ya da 29 numara giyiyor.

      Sil
  8. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...