•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

23 Ocak 2016 Cumartesi

Hayaller lego oyun mati gerçekler sofra bezi(dikişe giriş)

Deniz'in legoları almiş başını gidiyor.Bir kısmını sakladım fakat dağınıklık sorununu çözemedim. Çarşaf serip üzerinde oynaması iyi bir fikirdi fakat çarşaf kirıştığı için toplamak zahmetli oluyordu.Pinterestte araştırınca gördüm ki marifetli kadınlar legolar için pratik bir örtü bulmuşlar. Diikişteki ağır acemiliğime bakmadan lego oyun mati dikmeye karar verdim.Meğer dikiş dediğin dümdüz dikmek değilmiş,doğru kumaş seçimi de dikiş bilmenin içindeymiş.Aklimca cabuk kırısmasın diye kalın dokulu bir kumas seçtim bu sebepten dikis makinası dikmedi.Üstüne üstlük masura sistemini bozdum.Üzülerek belirteyim muhtesem dikişlerime makinayı yaptırana kadar ara veriyorum.Dikişe başlamam ve ara vermem pek hızlı oldu.

                                                                                                 HAYAL EDİLEN


                                                                                               görselin kaynagı için tıklayın


                                                                                                                kaynak

                                                                                                                 ELDEKİ

 

   Siyah,beyaz ve yeşil kombinasyonlarını çok severim.Makinam dikseydi güzel bir oyuncak örtüsü olacaktı.Herneyse bana terzi yolları gözüktü.Mutlu haftasonları.

KENDİME NOTLAR:
Deniz'cim dün karnesini aldı.Eşimle büyük bir gururla izledik karne alışını davranıslarını.Artık okuyabiliyor.Çok sevdiğim bir arkadaşım '' kumkurdu'' hikaye kitabını almış,sömestr tatilinde birlikte okumayı planlıyoruz.
Ozan'cım sarhoş gibi sallana sallana yürüyor.O kadar hızlı hareket ediyor ve hep bir yerlere çarpıyor ki bu özelliği  aynı ben diye düşünüyorum.Onlarca kez ve her seferinde değişik ses tonuyla ''anne'' diyebiliyor.Mama,dede,atta,ennenne şimdilik söyleyebildiği kelimeler.Mutfakta ve salonda özgürlük dolabı ve çekmecesi var,içindekileri dökmesine izin veriyorum.Bir heyecanla döküyor,plastik kaseleri topaç gibi çeviriyor.Hatta bir seferinde kaseyi 10 kez döndürdü.Bu aralar bişeyleri kendi yapmayı deniyor.Evvelsi gün çorabının teki çıkmış giymeye çalışıyor.Çıplak ayagının üstüne çorabı koyuyor bekliyor uzaktan seyrettim bu işlemi dört beş kez tekrarladı.Çok şirindi epey güldüm.

12 yorum:

  1. çok güzel ve kullanışlı olmuş ellerinize sağlık ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Daha tam olarak bitmedi ama bitince kullanışlı olacak inşallah.

      Sil
  2. Karneniz hayırlı olsun, daha nice güzel karnelere:)
    Bu örtü fikrini görmüştüm daha önce, güzel fikir. Bozma moralini bence, makineyi onarınca tekrar dene. Duck kumaşı hem kırışmaz, hem de ev tipi makinada dikebilirsin. Ya da böyle kalın biye değil de, ilk fotoğraftaki gibi ilmek ilmek olsaymış kenarları zorlanmayabilirdin. Neyse, tamir olunca başka şeylerde dene bence, gerçekten zor değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim Semi.İlk fotodaki ilmek ilmek olanı çok begenmemiştim meger onun dikimi daha kolaymış.Bunu terziye vereyim,pes etmedim.Yeni şeyler deniycem.Yorumun moral oldu :))

      Sil
  3. bana da çok lazım bu sofra :)) dan

    YanıtlaSil
  4. Karnesini kutlarım ve başarılarının devamını diliyorum :) bu arada çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. süper fikirmiş ama makineniz dikseymiş...
    Bizim paşa büyüse de dağınıklığı hiç bitmiyor, bu örtülerden yapmak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu paşaları düzenli birey olarak yetiştirmek istiyoruz ama bir şekilde olmuyor.Belki büyüdüklerinde...Sevgiler

      Sil
  6. Beni kendine çok sevdiğim bir arkadaşım olarak not alman:)))) (sesli güldüm) Benim len ben:P Şu bloggerlar pek alemsiniz, kimi zaman psikolog oluyorum, kimi zaman her şeyi bilen, kimi zaman çok sevdiğim:)) Öperim, severim sizi mutlu ailesi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz'im bebeğim çok sevdiğim arkadaşım,sen de blogger değil misin?Hemen ötekileştirdin bloggerları:)(Hem bizim evde piskolok var)Çok sevdiğim,ince düşünceli,gezmesi keyifli aztek prensesi arkadaşımsın sen benim seviyorum seni :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...