•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

24 Şubat 2016 Çarşamba

BEBE BİSKÜVİSİ

Her çocuğun yemek yeme tarzı farklı oluyormuş.Ozan'la bunu kesfettim.Deniz  bebekken, kahvaltısının her bir malzemesini ayrı ayrı tüketirken Ozan oğlum hepsini karışım halinde yemek istiyor.Bu işlemi kolaylaştırmak için ekmek yerine daha besleyici ve  lif kaynagı özel bir bisküvi hazırlıyorum.Fotoğrafta görüldüğü üzere benim oji berry oğlum ( zayıflatan kıpır kıpır oğluş manasında:)) bisküvi yaparken bana yardımcı oluyor.
Kıvamı ve tadı çok güzel tutturduğumdan Gurme bebek sitesindeki bisküvi tarifinden yapıyordum.Gecenlerde evdeki stok fazlası haslanmıs patatesi bisküviye eklemek geldi aklıma.Hazır tarifi bozmuşken biraz da tahin ekledim.Patates bisküviyi ekmek kıvamına soktu ve yumuşattı.Fakat blenderda çekip kahvaltısına eklediğim için sorun olmadı.Ve işte tarifimiz...

MALZEMELER:

  • 2 çay bardağı tam tahıllı buğday unu(un miktarını yoğurdun su oranına göre yarım çay bardağı artırabilirsiniz)
  • 5 dolu yemek kaşığı tereyag(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı irmik
  • 10 yemek  kaşığı yoğurt
  • 2 orta boy haşlanmış patates (iyice ezilmiş olarak kullanın)
  • 2 dolu yemek kaşığı tahin

Bütün bu malzemeleri iyice karıştırın,şekil vermeden tepsiye yayın.Ben kendi mayaladığım yoğurdu kullandım bu yüzden hamurun kıvamı biraz cıvık oldu.Şekil veremedim.180 derece fırında iyice kızarana kadar 30-35 dk pişirin.
Bisküvi gluten içerir.


Pişmiş hali böyle görünüyor.Yaklaşık 15 gün yetiyor.



Patates kullanmadan yaptığım bisküviyi dışarda saklıyordum ama patatesli halini buzdolabında saklıyorum.


Bazı anneler ,1 yaşını geçen bir çocuğa kahvaltısını karışım halinde verdiğim için belki kızabilir.Ama eti bile çiğneyebilen bir çocuk,kahvaltıyı ayrı yemek istemiyorsa anne olarak  saygı duyup bisküvisini hazırlamaktan başka bir yol göremiyorum.
Kahvaltı örneğimiz:
1 dolu  tatlı kaşığı tuzsuz lor
1 tatlı kaşığı tahin pekmez
ceviz büyüklüğünde avakado ya da yarım yumurta
3-4 tatlı kaşığı blenderdan çektirdiğiniz bisküvi
yarım fincan demlenmiş rezene ya da anason ya da ıhlamur çayı

2 yorum:

  1. merhaba sizi yeni keşfettim
    bloğunuzu sevdim izlemeye aldım bile
    bende sizi bekliyorum
    sevgiler..
    https://benimisimdikis.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...