•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

25 Aralık 2013 Çarşamba

Kakaolu ıslak kurabiye

Bizim işyerinde bütün gün bir şeyler yenir.Çünkü,hastalar tedaviye gelirken bize  yiyecek birşeyler getirirler.Bunun bizim fiziksel zayıflığımızla alakası yok,maaşallah hepimiz balık eti kıvamındayız.Sadece hastaların memnuniyetlerini gösterme şekilleri bu.
Geçen haftaki hastalarımızdan biri kurabiye ve poaça getirmiş.Saolsun o kadar çok getirmiş ki ye ye bitiremedik.Bir kısmını oğluma getirdim,çok beğendi.Hatta''o yezzetli kurabiyelerin listesini al,biz de yapalım''diye tutturdu.Zarif bir bayandı tarifi verdi,takıldığımız bir yer olursa diye telefonunu vermeyi de unutmadı.
Oğlumla bizim elimizden bir şey kurtulur mu?İşte muhteşem kurabiyelerimiz.


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 küçük paket kakao ( 25gr'lık )
  • 6 yemek kaşığı margarin(yumuşak kıvamda olmalı)
  • un (yapacağımız kurabiye hamuru şekil alabilir hale gelinceye kadar un ekliycez,miktarını ölçmedim)
  • küçük bir su bardağı süt
  • küçük bir su bardağı şeker


Yapılışı:
İlk önce 1 bardak süt ve 1 bardak şekeri bir cezvede kaynatın.Soğuması için bir kenara alın,bu şekerli sütü kurabiyeler piştikten sonra kullanıcaz.Daha sonra 2 yumurta,6 yemek kaşığı şeker,6 yemek kaşığı yumuşak margarin,vanilya,kabartma tozu ve bir küçük paket kakaoyu karıştırıyoruz.Bu karışım biraz sıvı oluyor.Yavaş yavaş un ekleyerek karışımı şekil alabilir hale getiriyoruz.Elinizle bir parça koparıp istediğiniz şekli vermeye çalışın,eğer hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyin.Kalıbınızla hamura şekil verdikten sonra kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 -25 dakika pişirin.Kurabiyelerin kabarmasından ve çatlamasından piştiğini anlayabilirsiniz.Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyeleri soğuttuğunuz şekerli süte batırın ve çıkarın.Bu işlem yumuşaklığı sağlıyor.Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta saklayın.


                            Çocukların çok seveceğinden emin olabilirsiniz.Bizimkinin elinden düşmedi ordan biliyorum :)

15 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK VE AFİYET OLSUN ...LEZZETLİ GÖRÜNMEKTELER

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,nefis görünüyor. Kurabiye ve ıslak+çikolatalı şeyleri seven biri için harika bir tarif ama ölçüsüz tutturamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kitana :)Bu gibi şeylerde çok yetenekli değilim ama benim bile yapabileceğim bir tarif bu.

      Sil
  3. fincan ne kadar zarif öyle kurabiyeler de çok hoş:) afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,zarif bir bayandan hediye gelmişti :)

      Sil
  4. aaa bunu denemeliyim mutlaka. Deniz diyorsa mutlaka 'yezzetli' dir bu kurabiyeler. benim evdeki kurabiye canavarı da çok sever eminim. patatesi sememiş olsa da;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu klasik bir tarif problem çıkmaz :)Kolay gelsin Juliette'cim.

      Sil
  5. ben bunu yıllardır yaparım ama kalıplısını denememiştim,en kısa zamanda deneyeceğim,ellerinize sağlık
    sevgiler ve mutlu yıllar şimdiden

    www.minikmini.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyorlar işin güzel yanı chalk paint hazırlamak gibi fazla cesurca bir girişim olmadığı için gönül rahatlığıyla deneyebilirim :)
    Sevgilerimle, Merve..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada risk alıp bişeyler denemek iyidir bence.Kaç kez bir işi deneyip batırmışlığım vardır.Allah'tan hafızam başarısızlıkları hemen siliyor da yeni şeyler için hevesim kırılmıyor :)Bu tarif garanti,afiyet olsun.

      Sil
  7. Çok güzel bir tarif, yumuşak, az pişmiş ya da böyle ıslatılmış kurabiyelere bayılırım! Tarif için o zarif bayana da sana da teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. ellerinize,emeğinize sağlık,bu ve benzeri tariflerin devamını bekliyoruz...tek kelimeyle harika...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...