•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

15 Nisan 2016 Cuma

Keyifli bir haftasonu daha


Kardeşlerimle çocuklugumumuzun büyük bir bölümü köyde geçti.Şehirde yaşamaya başlayınca sadece yaz tatillerini köyde geçirir olduk.Traktör kasasında evcilik oynamak,çamurdan çaydanlık,tencere yapmak,tencerelerin içine otları doğrayıp yemek gibi pişirmek,tavukları kovalamak kovalarken birden hindilerle karşılaşıp can havliyle kaçmak bizim için çok eğlenceliydi.
Şimdilerde yaşadığımız yerde çocuklar için,yeşil bir alan bulup toprakla oynamalarını sağlamak çok zor.Parkların durumu kötü,bakımsız ve köpek besleyen insanlar tarafından hayvanların tuvaleti gibi kullanılıyor.İzmirliler bilir Kent Ormanı çocuklar için çok güzel bir yer fakat haftasonu koca ormanda boş yer bulmak ve mangal dumanına maruz kalmadan vakit geçirebilmek mümkün değil.Tüm bu sebeplerden dolayıl TOKİ'nin ulaşamadığı şehire yakın bir köy arıyordum.
     İnternette araştırma yaparken Zeytinperisi evlerine rastladım.Neden olmasın deyip haftasonu için rezervasyonumuzu yaptırdım.Evler Bayındır'a bağlı Yusuflu adında bir köyde bulunuyor.Köyde önce  Rumlar yaşamış.Şimdilerde pek kimse yaşamıyor.İşletme sahipleri eski evlerden bazılarını tamir ve dekore etmişler,kiralıyorlar.
Kiraladığımız ev tam çekirdek ailemize göreydi.Kocaman bir avlu,içinde köpeklerin olduğu büyükçe bir kulübe.Televizyon,kütüphane ve grup oyunlarının olduğu bir salon.Avlunun içinde şirin bir mutfak.Köy ahalisi pansiyona gelen insanlara alışmışlar ve sıcakkanlılar.Eskiden köylerde amcalar,teyzeler ceplerinden şeker,ceviz çıkarıp verirlerdi.O alışkanlık bu köyde hala var.Bildiğimiz samimi  köylerden işte...
Köyde Gökhan Bey bizi karşıladı.Çok kibar,misafirperver(çocuklu aileler için özellikle aranan bir özellik ) ve ilgili biri.Lezzetli akşam yemeğimizi kendisi hazırladı.Kahvaltısı ayrı bir güzeldi.Kalamata zeytin ve odun ateşinde yapılmış''pişi''  favorimizdi.
İnternette gezerken çok fazla yoruma rastlamadığım için ayrıntılı yazdım.







Giderseniz yol üstünde yapılacaklar:

Zeytinlikler arasında piknik yapılabilir.
Tire tarafında Değirmen Restaurant'ta zeytinyağlı mezeler eşliğinde et,balık yenip semaverde çay içilebilir.
Tire Kaplan Dağ Restaurant'ta yemek yenebilir.Çok meşhur bir yer.Rezervasyonsuz girilmiyor.
Tire merkezde Hacı Baba lokantasında tire köfte yiyebilirsiniz.
Kırıkkaya ve Tire Süt ürünleri satan mandıralar var.Uğrayıp ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...