Herkese merhaba... Yazılarıma selam vererek başlamadığımı farkettim,aslında ne büyük kabalık.Hiç beklemediğim bir izleyici sayısına ulaştım.Artık yakın çevremi aştım,uzaklardan bir sürü izleyenim var,bir selamla başlasam iyi olacak.Blogumu açtığımda hatırlıyorum da işyerinden arkadaşlara ''bloguma bakın yeni bir yazı var''diyordum.Tıklanma sayıma göre arkadaşlarımdan kim bakmamış anlıyordum,zira 5 kişi filan günlük izleyicim oluyordu :)Bir de blogger ayarlarında '' kendi sayfa görünümlerimi izleme ''diye bir seçenek var,ben onun ne anlama geldiğini geç keşfettim,blogumu her açıp kapattığımda sanki birileri sayfamı ziyaret etmiş gibi istatistiklerim artmış görünüyordu.Aslında o sayıyı kendimin arttırdığını anlayınca hayal kırıklığına uğramıştım.
Herneyse şunu demek istiyorum bu kadar izleyici sayımın olması beni çok mutlu ediyor.
Cumartesi günü arkadaşlarımızla eğlenceli bir akşam geçirdik.Oğlum teyzesinin yanına gittiği için çok zamanım vardı bu sebepten ''Yemekteyiz ''programlarındaki gibi bir sofra hazırladım.Arkadaşlarımı da uyardım bana 4 puan verene tatlı servisi yok diye :)
Altında mum koyma yeri olan bu kabı seviyorum.Sıcak tutulması gereken bir et yemeği vb olduğunda mum yemeğin ısısını koruyor.
Portakallı pırasayı tavsiye ederim.Tarifini şöyle hızlıca vereyim.Önce zeytinyağında verev dilimlediğiniz havuçları,sonrada pırasaları kavurun üzerine de 1 bardak portakal suyu,yarım limon ve biraz su(toplam sıvı miktarı pırasaların üzerini örtecek kadar olmalı)ilave edin.Pırasalar yumuşadıktan sonra yarım çay bardağı pirinç koyabilirsiniz.Pişip pişmediğini pirinçlerin tencerenin dibine tutmasından anlayabilirsiniz ya da tadına bakın :)Ocaktaki tencereyi çok karıştırmazsınız pırasalarınız daha şekilli olur.
Aklımdayken şunu söylemek istiyorum.Yemek yakımlarınızı çeyizinize en son alın ya da baştan alayım derseniz desensiz klasikleri tercih edin.Aldığınız yemek takımı sadece misafirler için kullanıldığı için eskimiyor ve zamanla zevkiniz değişiyor.
Bu hafta düzenli yayınlarıma geri dönüyorum bilginize...İyi haftalar.