•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

11 Ekim 2013 Cuma

Elmalı cevizli tarçınlı kek yaptık

Oğlumla kek yapmaya karar verdik.Herşeyi birlikte yaptık.Cevizleri ayıkladık,malzemeleri bulduk,Deniz onları mikserle karıştırdı.Akşamın sonunda,kek pişene kadar oğlum kuru ekmekle karnını doyurdu ve kekten bir ısırık ancak aldı.

Kekin yapımını herkes bilir en kolay tarif(ama bilmeyenler için yine de yazayım)

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 küçük tatlı elma
  • 1 kabartma tozu
  • 3 su bardağı un(üşenmeyin eleyin lütfen)
Yapılışı:Şeker ve yumurtaları mikserle iyice köpürene kadar karıştırın.Arkasından sırayla sütü ve yağı ilave edip karıştırın.Un ve kabartma tozunu kuru halde harmanladıktan sonra karışıma ekleyin.Tarçını da unutmayın.Karışıma küçük küçük dilimlediğiniz elmaları (ben üşendim kabuğunu soymadım siz soyabilirsiniz bana bakmayın)ve cevizi ekleyin.Son olarak yağladığınız kek kalıbına dökün ve 200 derecede 40 dk pişirin.


Cevizleri ben kırdım oğlum ayıklamama yardım etti.İşini o kadar iyi yaptı ki şaşırdım kaldım.


Cevizler geçen yıldan kalmaydı tazelensinler diye tavada hafif kavurdum.Çok lezzetli bir tadı ve müthiş bir kokusu oldu.Ben çerez dükkanı sahibi olsam kahve ve leblebiye ek olarak ceviz de kavurur satardım.(Hallederiz Kadir planlarıma bir yenisini daha ekledim :))


Kabımız delik mi diye baktık,değilmiş.Kek yapacağımız zaman Deniz hemen sandalye minderini tezgahın üzerine koyuyor ve ''anne ben hazırım,hadi'' diyor :)


Elmaları gördüğünüz büyüklükte dilimledim.Soymadım,oradaki kabuklar daha önce soyduğum ama ekşi çıkan elmalara ait.Elma pişince her şekilde çok güzel oluyor.


Kekimiz yenmeye hazır.Meraklı Minik dergisi ekim sayısı ve kek oğlumun aklında mutlu çocukluk anıları olarak kalsın.Bu arada tv seyrederken çizgi film arasında çıkan bir reklamda,biri sürekli arka arkaya ''şşşşt şşşt şşştt ...''diyordu.Deniz bana reklamdaki karakterin neden öyle yaptığını sordu.Ben de ''dikkat çekmek için yapıyor oğlum''dedim.O'da bana ''Ama öyle yanlış olur anne,benim dikkatim ancak biri ismimi söylerse çekilir ''dedi.Çok hoşuma gitti artık mantıklı bir şekilde sohbet edebiliyoruz.


Bu arada aşağıdaki fotoyu muz sarartma yazıma bir türlü ekleyemedim.Bu yüzden 3 elma ile 3 günde sararttığımız muzları merak eden varsa görsün istedim.Merak etmiyorsanız da bana söylemeyin lütfen,alınganım bu ara :)




18 yorum:

  1. kekiniz çok güzel gözüküyor elinize sağlık, ama unu 2 kere yazmışsınız, 1.5 bardak olan un değil şeker olmalı sanırım iyi günler.Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa doğru o şeker olucaktı.Toplam 3 kez kontrol ettim yazımı,imla hatası yazım yanlışı var mı diye.Ezberden yapmışım demek ki :)Saol Elif.

      Sil
  2. Elma ile muz sarartıldığını ilk defa sizde duydum teşekkürler yaşadıkça neler öğrenecek bakalım
    Artık bende bu usulu deneyeceğim
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni öğrendim ve paylaştım.Umarım işinize yarar.

      Sil
  3. Nefis gözüküyor. Benim 23 aylık fındığım da kek manyağı :) ve de muz :)
    iyi bayramlaaar şimdiden

    YanıtlaSil
  4. Evet tadı da güzeldi.Öp benim için o tatlı fındığını :)İyi bayramlar

    YanıtlaSil
  5. "Oğlumun aklında mutlu çocukluk anıları olarak kalsın" yazmışsınız ne kadar güzel :) Kendi çocukluğuma gittim bu cümlenizle. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Afiyet olsun. Anne- oğul mutfağı şenlendirmişsiniz ne güzel... Muz sarartma tekniği de çok ilginç. Hasta olduğum zaman bende çok alıngan olurum. Tabii nazımı çeken biri bulunursa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Nur,benim gibi biri daha varmış demek,sevindim.Anne babanın sağlığı müsaitse her zaman nazımızı çekerler bunu biliyorum.Denedim,bizzat gördüm :)

      Sil
  7. Elinize sağlık çok güzel görünüyor eminim bir o kadar tatlıdır :) iyi bayramlar dilerim. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sevgili Bolat,bir o kadar tatlıydı :)Size de iyi bayramlar diliyoruz.

      Sil
  8. ellerinize sağlık, not aldım, yapacağım ben de:))

    YanıtlaSil
  9. Saol Ebygale,denersen memnun kalacağını düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık daha önce de denemistim, bu akşam da ikinci kez yapacagim. Ders çalışırken çok iyi gidiyor bu kek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Fatma.İçinde ceviz var ya zihnini açar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...